Rahapreemiaid asendavad Järvamaa Oscarid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru kandi kultuuriloo koguja Juta Rundu sai Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehelt Veljo Tammikult jaanuaris koos elutöö preemiaga  9000 krooni, kuid edaspidi võib raha hakata asendama meene.
Koeru kandi kultuuriloo koguja Juta Rundu sai Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehelt Veljo Tammikult jaanuaris koos elutöö preemiaga 9000 krooni, kuid edaspidi võib raha hakata asendama meene. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Edaspidi võivad hakata tublimate järvalaste elutubasid ehtima nii-öelda kohalikud Oscarid, millega omavalitsusliit kavatseb asendada seniseid rahapreemiaid.

Järvamaa omavalitsuste liidus (JOL) käib praegu arutelu, mis saab 13 rahapreemiast, mida liit välja annab.
Aasta algul annab JOL välja neli kultuuri-, kaks noorsootöö- ja kolm spordipreemiat ning sügisel neli hariduspreemiat. Tänavu oli JOLil selleks raha 100 000 krooni.

JOLi sekretär Helje Mets ütles, et jaanuaris ja sügisel aset leidev tseremoonia maksavad kumbki 15 000 krooni. «Seega kulub tseremooniatele 30 000 ja preemiateks jääb 70 000 krooni, mis jaguneb 13 preemia vahel,» selgitas ta.
Kõige suurem preemia, mida omavalitsused Järvamaal annavad, on 9000kroonine elutöö preemia.


Mets tunnistas, et kui kultuurkapitali Kultuuripärli preemia on 20 000 krooni, siis elutöö preemia ei suuda sellega rahas konkureerida. «Siin võib tekkida küsimus, kas inimese elutöö on mõõdetav 9000 krooniga,» sõnas ta.


Metsa ütlust mööda oli JOLi juhatus üksmeelne selles, et rahapreemiad tuleks asendada mälestusmeenetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles