Prügila tahab areneda tööstuskülaks

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus.
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti esimene euronõuetele vastav Väätsa prügila tähistas eile oma kümnendat aastapäeva, kus prügila juhataja Aivar Lõhmus tunnistas, et aastatega on jäätmete ladestajast kujunenud nüüdisaegne jäätmekäitluskeskus.

Lõhmus tundis erilist head meelt selle üle, et Väätsa prügilast on saanud kindel regionaalne kaubamärk. «Regionaalsuse põhimõtet püüame ka tulevikus säilitada,» sõnas ta.
Tulevikku vaadates lausus Lõhmus, et kavas on arendada Väätsa prügila kohapealne kinnistu tööstuskülaks, mille suunitlus oleks jäätmekäitlus.
Esimesed sammud selleks on juba ka tehtud. «Meil on koostöös ettevõtetega tekkinud üksteist täiendav sünergia: Väätsa plast, Väätsa tekstiil, Väätsa prügila gaas,» selgitas Lõhmus.
Väätsa prügila teeninduspiirkond hõlmab kogu Järvamaad ning osaliselt ka Jõgevamaad, Raplamaad, Viljandimaad ja Harjumaad. Elanikke on piirkonnas ligi 100 000. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles