Väätsa Prügila sai 25 miljonit krooni toetust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus.
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Keskkonnainvesteeringute Keskus kiitis heaks otsuse toetada Väätsa prügila ladestusala laiendust. Investeeringu suurus on 29 896 745 krooni, millest 24 878 576 krooni tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist, ülejäänu on prügila omaosalus.

Projekti järgi on kavas välja ehitada uus, 0,9 hektari suurune ladestusala koos kommunikatsioonidega, nagu torustikud ja pumplad ning elektrivarustus prügilavee kogumiseks ja juhtimiseks reoveepuhastisse.


Uuenduse läbib reoveepuhasti, mis puhastab prügila nõrgvett ja võimaldab taaskasutada seda prügilasse rajatavas tulekustutussüsteemis. Lisaks paigaldatakse ladestatud prügist tekkiva gaasi tarvis kogumis- ja transporditorustik.


2009. aasta juulis suleti Eestis kõik nõuetele mittevastavad prügilad. Tööle jäi viis olmejäätmete lõppladestuskohta: Väätsale, Uikalale, Paikusele, Tormasse ja Tallinna.
Ehkki AS Eesti Energia plaanib 2012. aastal avada Irus jäätmete masspõletustehase, mis võimaldab põletada kuni 75 protsenti Eesti olmejäätmetest, jääb siiski hulk olmejäätmeid, mida pole võimalik põletada või taaskasutada.


Väätsa prügila ladestusala täitub sellise prognoosi kohaselt 2012. aastaks, mistõttu ongi tarvis ladestusala laiendada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles