Koolis õiendati kurikaga arveid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kui koolikiusamist õigel ajal ei märgata ja probleemi ei lahendata, võib see lõppeda sinise silma või murtud luuga. Vigastuse põhjustaja ei pruugi enam sugugi olla senine kiusaja, vaid viimase piirini viidud ohver.

Ligi aasta tagasi läksid Järvamaal kaks koolivenda nii kõvasti tülli, et asja selgitamiseks tuli appi võtta vägivald.
Kahe poisi erimeelsused olid juba mõnda aega hoogu kogunud ning pärast seda, kui üks oli lubanud teisele peksa anda, võttis kiusatav kooli kaasa kurikataolise eseme ning läks vahetunnis sõbraga kahekesi kiusajale kallale. Nad peksid teda kurikaga keha ja pea piirkonda, andsid lisahoope käte ja jalgadega.


Aastaid kannatanud lapsest võib saada kiusaja
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Marju Tamsalu märkis, et selliseid juhtumeid annaks ära hoida, kui probleeme märgataks enne, kui need muutuvad nii tõsiseks, et ainus lahendus osapooltele on vägivald.

Tihtilugu selgub politsei uurimise käigus, et peksmisele või löömisele on eelnenud mitu aastat kestnud koolikiusamine. Politseisse jõuavad probleemid sageli siis, kui juba kellelgi on silm sinine või luu murtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles