Järvamaal saab maja eriti odavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara maakler-hindaja Toivo Liliumi hinnangul peab praegu müügiks pakutav kinnisvara olema odav, selle seisukord pole nii oluline. Sellel Nurmsi küla majal pole küll mingit kaubanduslikku väljanägemist, aga hind 75 000 tekitab Liliumi sõnul suurt huvi.
Pindi Kinnisvara maakler-hindaja Toivo Liliumi hinnangul peab praegu müügiks pakutav kinnisvara olema odav, selle seisukord pole nii oluline. Sellel Nurmsi küla majal pole küll mingit kaubanduslikku väljanägemist, aga hind 75 000 tekitab Liliumi sõnul suurt huvi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paljud müügis olevad kehvas seisus maamajad tõmbavad keskmise pakkumishinna Järvamaal alla, veel odavamalt saab Eestis maja osta vaid Põlva- ja Jõgevamaal.

Novembrikuiste pakkumishindade põhjal on Järvamaal müügis olevate majade keskmine hind kolm korda odavam kui Harjumaal ja kaks korda odavam kui Eesti keskmine.
Kui kinnisvaraportaali City24.ee statistika põhjal oli majade keskmine ruutmeetri pakkumishind Eestis 18. novembril 11 005 krooni, siis Järvamaal vaid 5817 krooni.

«Tõepoolest on meil majad suhteliselt odavad,» nõustus Arco Vara kinnisvarabüroo maakler-hindaja Lea Kerma.
Kerma ütlust mööda ei näita küll pakkumishind tegelikkust ja tehinguni jõudmiseks tuleb hinda alandada, aga maakondade pingerida see ometi ei muuda.


Kerma andmetel on pakkumises palju vanemaid odavamaid maamaju ja tehinguni on jõutud enamasti siis, kui maja hind jääb alla 300 000 krooni. «Osa on küll sellised, et no põrandad kannavad veel ja katus ka veel kannab, aga... ,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles