Seltsid tähistasid terviseüritusega aastapäevi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Sikstus kinkis Mihkel Zilmerile ka uhke lipsuga põlle, mille professor lubas ette panna esimeses kevadsemestri loengus tudengite ette astudes.
Eevi Sikstus kinkis Mihkel Zilmerile ka uhke lipsuga põlle, mille professor lubas ette panna esimeses kevadsemestri loengus tudengite ette astudes. Foto: www.paide.ee.

Täna toimus Paide kultuurikeskuses tervisepäev, kus peaesinejana astus üles tuntud toitumisspetsialist professor Mihkel Zilmer.


Tervisepäeva korraldamisega tähistasid Järva diabeetikute selts ning Järva reumaselts ka oma ümmarguste aastapäevade täitumist; diabeetikute seltsil täitus mõned päevad tagasi 15. tegevusaasta ning reumaseltsil 10. tegevusaasta.
Tervisepäeva ettekannete eel oli kõigil huvilistel võimalus tutvuda Paide kultuurikeskuses üles seatud tervislike toodete ning tootesarjade väljapanekutega, neid degusteerida ning ka kaasa osta.

Tervisepäeva avasõnades tänas peakorraldaja ning nii diabeetikute kui reumaseltsi juhataja Eevi Sikstus kõiki seltside liikmeid ning koostööpartnereid, kes läbi aastate seltside tegevust ning nende korraldatavate ürituste toimumisele kaasa on aidanud.
Tervispäeval esinenud rõhutasid, et diabeedi puhul on tegu haigusega, millesse on aasta-aastalt haigestumas aina rohkem inimesi ning prognooside kohaselt on aastaks 2025. diabeetikuid maailmas kaks korda rohkem kui tänapäeval. Esimese astme diabeeti haigestumise vastu ei saa inimesed ise palju teha, küll saavad nad aga kas või näiteks õige toitumise ning tervisliku liikumisega vähendada ohtu teise astme diabeeti haigestumise osas. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles