Osa vallaelanikke peab ise teed lahti lükkama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval sõitis Anna ja Jaan Mikule heast tahtest appi Ollepa piirkonna ametlik teelükkaja, muidu peaksid nad ise tee lahti kühveldama.
Pühapäeval sõitis Anna ja Jaan Mikule heast tahtest appi Ollepa piirkonna ametlik teelükkaja, muidu peaksid nad ise tee lahti kühveldama. Foto: Andrus Eesmaa

Et Türi valla lahtilükatavate teede nimekiri on koostatud neli aastat tagasi, peavad need, keda nimekirjas pole, praegu oma kulu ja kirjadega teed lumest lahti kaevama.

Anna (67) ja Jaan (68) Mikk on Türi valda Ollepa külla sisse kirjutatud kolm aastat, aga elanud seal kümmekond aastat. Suurema teeni on nende kodust umbes 200 meetrit.
Väga tihti Mikkudel kodust välja asja ei ole – liha on tünnis, lehm laudas, leiba küpsetavad ise. Kui Annal ja Jaanil on siiski tarvis kauplusse või arsti juurde minna, aga tee on lund täis tuisanud, haaravad nad labida ja asuvad kühveldama.


Anna ütles, et lumekiht on paks ja palju korraga ei jõua, mistõttu kulub kaevamisele kolm päeva. «Ükskord oli vaja hommikul kell kümme minema hakata, siis kaevasin öösel kuuvalgel,» meenutas Jaan.
Mikud ei saa aru, miks naabritel, kellel justkui oleks samasugune tee, käib valla korraldatud hooldus, aga neil mitte.


Vallamajast asja uurides selgus, et lumest lahti lükatavatest teedest on nimekiri, aga nende teed selles pole. «Küsimusele, kuidas me nimekirja saaksime, meile midagi vastata ei osatud,» sõnas Anna murelikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles