Sotside valimiskampaanias võidi kasutada maksumaksja raha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Riigikogu valimiste eel pidas Sotsiaaldemokraatlik erakond Järva- ja Viljandimaal kuus valimisõhtut, milleks oli ostnud kontsertteenust Auris Rätsepale kuuluvalt firmalt Promotsiooni ja Meelelahutusteenuste OÜ.

Rätsep töötab ka Türi Arengu sihtasutuse juhatuse liikmena ja tema kasutada on punast värvi Türi reklaamkirjadega ametiauto Renault Thalia.
Järva Teatajal on andmeid, et Rätsep on sotside valimisõhtul käies kasutanud ametiautot, kuid sõitu pole ta auto sõidupäevikusse kandnud.

Rätsep kinnitab, et kasutas ametiautot sotside valimiskampaaniaks ainult ühe korra Koerus, kui Järva Teataja seda üritust külastas ja autot pildistas.

Kuigi Türi vallavalitsuse ametnik, kes soovis vallajuhtide kättemaksu hirmus anonüümseks jääda, kinnitas Järva Teatajale, et Rätsep saabus ka 27. veebruaril Türi kultuurimajja sotside valimisõhtule ametiautoga, polnud sõidupäeviku alusel auto sel päeval üldse sõitnud.


Kui Järva Teataja palus vallavalitsuselt Türi kultuurimaja parklasse suunatud valvekaamera 27. veebruari õhtust salvestist, ütles Rätsep natukese aja pärast, et käis tõesti sel õhtul ametiautoga sotside peol, kuid unustas sõidu kirja panna. «Türi kultuurimajas olin kohal kui Türi Rahvalehe esindaja ja tegin seal Rahvalehe tööd,» selgitas ta.  


Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser, kes samuti nendel valimisüritustel esines, ei soovinud eile teemat kommenteerida.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna kommunikatsioonijuht Kristi Ruul ütles, et partei ostis kampaaniaks teatud teenust sisse ja ta loodab, et teenuse pakkuja pole rikkunud seadust.            

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles