Käsiraamat erilistest lastest osutus menukaks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Eesti puuetega inimeste koda (EPIKoda) andis välja uuendatud kordustrüki 2017. aasta alguses ilmunud käsiraamatust „Teekond erilise lapse kõrval“ puudega ja erivajadustega laste ja noorte lähedastele.

Käsiraamat pakub lapse elukaare ulatuses sünnist täiseani ülevaadet toetustest ja teenustest. Lisaks praktilistele väärtusele pakub käsiraamat emotsionaalset tuge, jagades erilist last kasvatavate perede siiraid kogemuslugusid.

EPIKoja tegevjuhi ja raamatu kaasautori Anneli Habichti sõnul osutus käsiraamatu esmatrükk äärmiselt populaarseks.  „Me ei osanud oodata, et materjal pälvib niivõrd suurt tähelepanu – 1000 eksemplari broneeriti praktiliselt nädalaga. Olime sunnitud jätma hulga huvilisi ootelehele ning alustasime toetajate otsinguga kordustrükiks," selgitas Habicht.

Uuendatud trüki 3000 eksemplari saigi heade inimeste abil teoks. „Oleme rõõmsad ja tänulikud, et kordustrükki toetasid nii ettevõtjad kui ka eraannetajad. See näitab, et puuetega inimeste teema kõnetab ühiskonda laiemalt. Annetuste toel saame alustada ka  käsiraamatu venekeelse versiooni ettevalmistust,“ lisas Habicht.

Käsiraamatu trükile ja levitamisele on õla alla pannud Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo.

Käsiraamatut levitavad lisaks üleeestilisele puuetega inimeste kojale ka maakondade puuetega inimeste kojad. Veebiversioon on kättesaadav siit.

Eesti puuetega inimeste koda on sõltumatu ja professionaalne puudevaldkonna poliitika ja ühiskonna arvamuse kujundaja.

EPIKoja eesmärk on parandada puuetega inimeste ja krooniliste haigete elukvaliteedi, suurendada huvikaitse ja koostöö kaudu ühiskonda kaasatust ning eneseteostuse võimalusi. EPIKoda ühendab 48 puuetega inimeste ja kroonilistel haigete organisatsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles