Pudrupäeval saavad lapsed pudruga mängida

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudrupäev Paide gümnaasiumis.
Pudrupäev Paide gümnaasiumis. Foto: Kristo Kivisoo

10. oktoobril tähistataval pudrupäeval on kõigil Eestimaa koolidel, kes liituvad pudruprogrammiga, hea võimalus kaasata lapsed pudru valmistamisse ning innustada neid uusi retsepte looma.

Sel sügisel tähistatakse juba teist aastat Eestis oktoobrit kui pudrukuud toreda ettevõtmisega, kus lapsed saavad koolides, oma õpetaja juhendamisel ja terve klassiga korraga, nuputada ja katsetada oma retsepte teraviljadest.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust toidust, eriti teravilja toitudest ning saada rohkem teavet õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta. 

Toitumisspetsialistide arvates vajab teraviljatoitude osakaal laste menüüs suurendamist. 

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless, kellelt on kõikidele programmis osalejatele teravilju tutvustavad õppematerjalid, retseptiraamatud, diplomid ja kingitused.

Iga kool ja klass saab planeerida pudrupäeva ja pudrukuu tähistamist oma äranägemise järgi.

Kirjapanek pudruprogrammis osalemiseks algas 20. septembril. Õpetajad saavad oma klassi registreerida veebilehel www.pudruprogramm.ee. 

Programm kestab oktoobri lõpuni, finaalüritus toimub 31.oktoobril restoranis Solarise Vapiano, kus lapsed valmistavad ja serveerivad putru koos profikokkade- ning kuulsate staaridega.

Eelmisel aastal osales pudruprogrammis üle 300 klassi ligi 6000 õpilasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles