Paide ühisgümnaasiumis algas sünnipäevanädal

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloo ja meenutuste näitus Paide ühisgümnaasiumis.
Ajaloo ja meenutuste näitus Paide ühisgümnaasiumis. Foto: Anne Põder

Paide ühisgümnaasium tähistab sel nädalal koos koolipere ja vilistlastega kooli 40. sünnipäeva. Sel puhul andis kool välja ajaloohõngulise raamatu, avas näituse kooliaja meenutustest ning nädalavahetusel kogunevad sajad kooli vilistlased kokkutulekule.

Paide ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marje Tänav ütles, et ümmarguse verstaposti tarvis pani ta kaante vahele kokku raamatu «40 aastat – ühe kooli lugu». «Selliseid kooli ajalugu kokku võtvaid raamatuid on kool üllitanud varemgi, kuid seekordne sai kõige mahukam,» lausus ta.

Raamatust leiab hulgaliselt Paide ühisgümnaasiumi ja selle eelkäijat Paide 3. keskkooli iseloomustavaid lugusid. Näiteks on sealt lugeda kunagise tubateatri ja traditsiooniliste koolinäidendite kohta, kooliraadiost, legendaarse õpetaja ja direktori Hillar Hanssoo tegemistest, koolikella saamise loost, spordirekorditest, uue maja ehitusest, kooli konverentsidest, uuema aja olümpiamängudest, edukatest õpilasfirmadest, kuulsaks saanud lõpetajatest ja paljust muust.

Paide ühisgümnaasiumi raamat «40 aastat – ühe kooli lugu».
Paide ühisgümnaasiumi raamat «40 aastat – ühe kooli lugu». Foto: Anne Põder

Paide ühisgümnaasiumi huvijuht Kätlin Merisalu ütles, et paljud vilistlased vastasid üleskutsele saata oma kooliajast meenutusi. «Need on üles pandud kooli seinale koos esemetega kooli ajaloost,» lausus ta. «Kõige vanemad meenutused pärinevad neljanda, viienda ja seitsmenda lennu õpilastelt.»

Merisalu lisas, et meenutusi võib tema meilile saata veel terve nädala jooksul ning need lähevad kohe täiendavalt seinale üles.

Sünnipäevaga seonduvalt on koolis stiilinädal. «Täna on õpilased riietunud nohikuteks, homme vana aja sportlasteks, neljapäeval suvisteks havailasteks ning reede on kooli ametlike värvide kollase ja sinise päev,» tutvustas Merisalu.

Ta lisas, et igal päeval on kavas teemaga seotud tegevused. «Täna on klassidevahelised viktoriinid, homme teeme klasside kaupa püramiide, neljapäeval tantsime limbot ja väiksemad mängivad vahetundides lustakaid mänge, reedel laulame koolile sünnipäevalaulu ja teeme ühise droonipildi,» täpsustas ta.

Nädalavahetuseks on aga majja oodata ligi 800 vilistlast, kes tulevad kokku oma kooliaega meenutama. Vilistlaste kokkututuleku üritused algavad juba reedel E-Piima spordihallis  A- ja B-klasside vaheliste võistlustega. Pärast seda on eelpidu Kreisi trahteris. Laupäeval kogunevad kooli lõpetanud esmalt Paide kultuurikeskusse pidulikule kontserdile ja seejärel viimast korda koolimajja peole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles