Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Eelmisel teisipäeval Paidest Türile sõitnud Brigita Palmi tähelepanu köitis veidi enne Kirnat tee äärde jäetud suur pappkast. Ta otsustas vaadata,  millega on tegu. See, mille ta kinni teibitud kastist eest leidis, võttis sõnatuks. Juba kastile lähenedes sai Palmi aru, et midagi rõõmustavat ta sealt eest ei leia. «Kastist kostis haledat niutsumist,» märkis ta. Palmi rebis kasti lahti ja leidis selle seest koerakutsika, kes värises ja niutsus. «Muidugi polnud mul südant teda sinna tee äärde jätta.» Mis koerakutsikast edasi sai, loe juba ajalehest.

*Türi vallas maksab prügikonteineri tühjendus mitme teise endise vallaga kõrvutades üle kahe korra vähem, kuid lähikuudel on sealgi oodata tuntavat hinnatõusu. Suve hakul teatasid prügivedajad, et seniste hindadega pole võimalik enam edasi tegutseda. Kui teistes omavalitsustes kehitati õlgu ja tõdeti, et tuleb rohkem maksta, siis Türi vald lõi selja sirgu ning tegi uue vedaja leidmiseks hanke. Seni aga pidi valla territooriumi teenindav ettevõte jätkama vedu vanade hindadega. Nii võitsid nad odavat prügiveoteenust juurde ligi poole aasta jagu. Järgmisel nädalal lõpeb Türi valla prügiveohange ja siis selgub, millised firmad ja mis hinnaga on nõus seda tööd tegema.

*Selleks et Paidest tööpäeva alguseks Tartusse jõuda, tuleb bussiga sõites teele asuda juba eelmisel päeval. Või loota, et ümberistumisel busside ajad klapivad. Nimelt on otseühendus Paide ja Tartu vahel kahanenud pea olematuks – sõidab vaid kaks bussi päevas. Järvamaa ühistranspordi keskuse juhataja Harri Lepamets tõdes, et Paide ja Tartu vaheline otseühendus on tõesti kehvaks jäänud.  «Isegi Annast on bussiühendus Tartuga parem kui Paidel,» lisas ta.  Eelmisest reedest käigus ära jäänud Järvamaad läbinud liinide seas oli Lepametsa andmetel neidki, kuhu nädalavahetustel piletit saada polnud võimalik. Muutused bussiliikluses on Lepametsa sõnul sagedased ja kui Tallinna suunal tuleb busse isegi aeg-ajalt juurde, siis Tartu suunal mitte. Mida arvavad olukorrast reisijad ja miks olukord selline on, saab teada Järva Teatajat lugedes.

Lisaks neile lugudele saab Järva Teatajast teada:

*Mida andis lõviklubi kohalikele jalgpalluritele

*Mitu töökohta toob valitsus Järvamaale

*Mis lavateos tuleb Paidesse parima näitlejate koosseisuga

*Kellega pikendas Paide linnameeskond lepingut

ja palju muud huvitavat.

Ajalehe Järva Teataja vahelt leiab täna ka Postimehe kaasväljaande Maaelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles