Järva vald kaeti suusaradadega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelgutamine ja suusatamine 5.01.15
Kelgutamine ja suusatamine 5.01.15 Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval, 14. veerbuaril võtsid Järva vallavanem Rait Pihelgas ja Koeru piirkonna juht Toomas Tammik ette ja ajasid suusarajad sisse ka neis valla piirkondades, kel rajamasinad puuduvad ehk Koigis ja Imaveres. 

„Koigi kooli juurde tegime 500 meetrise vabatehnikaraja, lisaks 14 sajameetrist klassikajälge, kus tehnikat harjutada. Et Imavere vana terviserada pole suvel hooldatud, ei saanud seal raja kvaliteet kõige parem, aga sõita saab," ütles Tammik.

Koigi kooli kehalise kasvatuse õpetaja Liidia Mäeveer ütles, et lapsed pole saanud suusatama õppida juba kolm aastat – lund pole olnud. „Oleme käinud kooliga varem ka Otepääl suusatamas, eelmisel talvel ei saanud sinnagi – lund polnud. 2. ja 3. klassi lastel pole suusatamisest mingit aimu. Ütlen neile – ära kõnni suusa peal, libisema peab, " lausus ta. Seepärast oli tal hea meel, et sedapuhku on lumi maas ja suusarajad sisse aetud. „Ootame lumelisa ja et see kaua püsiks!"

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles