Linnagümnaasiumides katsetest ei pääse

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Linnakoolid on tulevased gümnasistid sisseastumiskatsetel juba proovile pannud. Meelepärase suuna peaks kas Paide või Türi koolis leidma nii kunsti-, majandus- kui ka keelehuviline, rääkimata loodusteaduste fännist.

Eelmisel nädalal olid Türi majandusgümnaasiumi oodatud katseid tegema õpilased, kes soovivad sügisel olla uue ühisgümnaasiumi kümnenda klassi õpilased.
Esiteks pidid õpilased näitama teadmisi matemaatika, eesti keele ja võõrkeele koondtestis. Pärast seda tuli teha veel teine katse vastavalt sellele, kas õpilane soovib õppida rakendus-, kunsti- või loodus-reaalsuunas.

Direktori kohusetäitja Ellu Rusi sõnas, et ühisgümnaasiumi katsetel käis 62 õpilast. Noori oli kõigist Türi valla koolidest, aga ka Võhmast, Hagudist ja Paidest.
Suundadest oli populaarseim rakenduskallak, kus on põhirõhk tehnoloogia- ja majandusõppel ning praktilise suunitlusega valikainetel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles