Paide linnameeskond sai kirja esimese võidu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Linnameeskond - FC Kuressaare
Paide Linnameeskond - FC Kuressaare Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linnameeskond teenis Premiumi liigas hooaja esimese võidu, alistades laupäeval kodupubliku ees  FC Kuresaare 3:1. Värava lõid teisel poolajal Magnar Vainumäe, Samson Iyede ja Sander Sinilaid. 

 

Linnameeskond kirjutab oma Facebooki lehel, et kuuest eelmisest voorust vaid kaks viigipunkti teeninud Paide läks mängule vastu selg vastu seina, sest senine hooaja algus oli olnud täielik põrumine. 

Vastasel oli tabelis olemas võit Viljandi üle, kuid kolme eelmise mänguga oli ta lasknud endale lüüa koguni 16 väravat.

Paidel jäid mängust kõrvale punase kaardi tõttu mängukeeldu kandnud Sören Kaldma ja Boliguibya Ouattara. Nii sai Martin Kase kõrval oma Premiumi liiga debüüdi kirja 16aastane keskkaitsja Kristjan Pelt. Mängust jäi eemale ka haigestunud väravavaht Andrea Liotti.

Avaminutitest saadik oli selge, et Paide on üle, kuid palli väravasse saamine ei osutunud sugugi kergeks kunstiks. Kuigi võimalusi oli ohtrasti, ei suutnud nad vastaste võrku esimese 45 minutil  sahistada rohkem, kui Tarmo Neemelo  löödud tabamus, mis osutus suluseisuks.

Vabanemine tuli teisel poolajal lõpuks 58. minutil, mil Iyede hea söödu virutas võrku Vainumäe. 64. minutil oli Vainumäel hea šanss oma saldot kasvatada, kuid vastaste väravavaht Paplavskis suutis penalti tõrjuda. 

Veelgi hullem: vastased tormasid olukorrale järgnenud nurgalöögi järel kontrasse ja Sander Laht lõi 1:1.

Pealtvaatajad said peagi uuesti rõõmustada, kui vastastele tõeliseks murelapseks kujunenud Iyede saatis paar minutit hiljem palli Edgar Turi eeltöö järel väravasse. 2:1! 

Üheväravalisest vahest polnud veel küllalt ja Sander Sinilaidi hooaja teine tabamus 81. minutil võttis pinged lõplikult maha. Lõpu eel oli veel ridamisi võimalusi, aga seekord siis 3:1 ja mis peamine – esimene võit on tõsiasi. 

Paide linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko sõnas, et hooaja esimese võidumänguga võib absoluutselt rahule jääda. Ennekõike seetõttu, et see võitis maha vahepeal kogunenud pinged. «Võit tuli päris keeruliselt ja miski meid endiselt kammitseb ning me ei suuda oma parimaid oskusi maksvusele panna, kuid mänguga jään rahule,» lausus ta. Zahovaiko ütles veel, et on väga õnnelik ja uhke oma mängijate üle. «Oleme noor meeskond ja võibolla ei suuda survega veel väga hästi toime tulla. Oleme seadnud endale kõrged eesmärgid, kuhu tahaks jõuda kohe ja kiiresti. Võibolla takistab meid miski psühholoogiline tõrge,» arutles ta.

Zahovaiko lisas, et nigelates tulemuste kiuste jätkavad nad oma tööd. «Treeneridki peavad peeglisse vaatama ja oleme ka seda teinud, leidnud kohad, kus oleme vigu teinud ja asjad meeskonnas lahti rääkinud. Koosolekul leppisime kokku, et alustame puhatalt lehelt uuesi,» lausus ta. 

Paide linnameeskond tõusis turniiritabelis viie punktiga seitsmendaks ja sõidab juba homme kohtuma Tallinna Kaleviga, kes koha poolest kuues. 

TULEMUSED

Eesti jalgpalli-meistrivõistlused

Premiumi liiga: Paide linnameeskond – FC Kuressaare 3:1.

Esiliiga B:  Paide linnameeskond U21 – Võru FC Helios 0:2.

II liiga: Türi Ganvix – Viljandi JK Tulevik II 2:4, Paide linnameeskond III –  Tõrva JK 4:1.

III liiga: Koeru JK – Tallinna JK Augur 1:1, Ambla vallameeskond – SK Kadrina 0:3, FC Järva-Jaani – Lasnamäe FC Ajax II 0:3, SK Imavere – EMÜ SK 5:0.

Tulevased kodumängud

Reedel kl 19.30 Paide kunstmurustaadionil SK Imavere-Põhja-Sakala.

Pühapäeval kl 12 Paide kunstmurustaadionil Türi Ganvix-Tõrva JK, kl 17 Paide linnameeskond III-Pärnu JK Poseidon. 

Allikas: www.jalgpall.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles