Politsei tegi metsast lapse leidnud mehe ees sügava kummarduse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kadus kodulähedasse metsa neljaaastane poisipõnn. Lapse leidis õhtul rabast üles kohalik mees Kaido Kalle.

 

Täna võttis Paide poliseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd ette sõidu lapse leidnud mehe juurde Järva- ja Raplamaa piirialale. Lisaks tunnustavale käepigistusele ja tänusõnadele andis Söörd üle Lääne prefekti Kaido Kõplase allkirjaga tänukirja ja meenekoti, kuhu kuulusid näiteks PPA kirjadega termos, veepudel ja tass.

Politsei käivitas Kädval kadunud 4-aastase lapse laiaulatusliku otsingu. Pildil on lapse leidnud mees.
Politsei käivitas Kädval kadunud 4-aastase lapse laiaulatusliku otsingu. Pildil on lapse leidnud mees. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

„Leidja rolli pühapäevase otsinguoperatsiooni edukal lahendamisel alahindada ei saa. Mida rohkem inimesi kohe alguses kohale tuleb ja mida kiiremini hakatakse aktiivselt otsima, seda suurem on tõenäosus, et inimene leitakse üles,“ rõhutas Söörd. „Ega sellised otsingud, eriti kui on tegemist väikelastega, kerged ei ole, sest lõpptulemus pole kunagi teada."

LEIDMISHETK

Kaido Kalle on üks neist, kes otsis last peagruppidest eraldi. «Poiss oli täitsa rabas, linnulennult kodust poolteise kuni kahe kilomeetri kaugusel,» lausub ta. «Kuulsin korra häält, edasi oli vaikus. Võtsin raadiojaamaga abikaasaga ühendust, et kas nemad hõikasid, aga ei. Võtsin siis rabaääre kontrollimise enda peale ja sealt ma ta leidsin. Väga hirmununa.»

«Jõi korralikult, sõi korralikult ja rahunes maha,» jätkab Kalle. «Saime sina peale ja hakkasime rabast välja tulema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles