Ülikooli astujad kindlustasid varuvariantidega tagalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi vilistlane Urmo Urbus pani üleeile selga ülikonna ning sõitis Tartusse vestlusele, et kandideerida psühholoogia erialale. Selleks valmistudes soovitas Tartu Ülikool kandidaatidel lugeda psühholoogiaõpikut.
Paide gümnaasiumi vilistlane Urmo Urbus pani üleeile selga ülikonna ning sõitis Tartusse vestlusele, et kandideerida psühholoogia erialale. Selleks valmistudes soovitas Tartu Ülikool kandidaatidel lugeda psühholoogiaõpikut. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Järvamaa noortel on enamasti oma lemmikeriala, saadavad paljud neist avaldused mitmesse ülikooli ja erialale, et kindlustada end varuvariantidega juhuks, kui südamesoov ei täitu.

Türi majandusgümnaasiumi vilistlane Miret Raadik oli kindel, et tema tulevik peaks olema seotud sotsiaal- ja noorsootööga. Seepärast otsiski ta koolidest üles vastavad erialad ning esitas avalduse nelja kohta. Kohe sai ta oma eksamitulemustega sisse Tartu Ülikooli Pärnu kolledžisse sotsiaaltöö ja rehabilitatsioonikorralduse alale.

Esimene valik oli tema jaoks siiski Tallinna ülikooli sotsiaaltöö. Et sinna saada, pidi ta üle elama ärevaid hetki, sest riigieksamite tulemuste põhjal oli ta 36. kohal ning oli kahtlane, kas ta saab õppima soovitud tasuta kohale. «Konkurents oli suur, ees oli kuldmedaliga lõpetajaid,» sõnas ta.
Esmaspäeval aga selgus, et sisseastumiseksami ja vestluse tulemusel tõusis ta 9. kohale ning koht igatsetud erialal on kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles