Popitaja ükskõikset vanemat kummitab trahvioht

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus annab omavalitsusele loa määrata popitaja vanemale kuni 800eurone trahv. Ametnikud võtavad niisuguse võimaluse sel kooliaastal luubi alla.

Et vanem peab looma lapse koolikohustuse täitmiseks võimalused, on üldteada. Kuid jaanuaris kehtima hakanud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses on kirjas, mis hakkab juhtuma siis, kui vanem oma kohustusse tõsiselt ei suhtu.
Kõige halvem variant on, et omavalitsus määrab trahvi, mille suurus võib olla kuni 800 eurot, vanema nõusolekul võib selle asendada üldkasuliku töö, koolituse või lapsega koostegevusega.


Paide sotsiaaltöökeskuse lastekaitsespetsialist Irene Virkoja lausus, et ametnikud on omavahel juba arutanud, kuidas oleks võimalik trahvimist rakendada, ja kord on koostamisel.
Virkoja ütlust mööda on nad seni siiski ilma hakkama saanud, kuigi eelmise õppeaasta teisel poolel mõnda vanemat sellest võimalusest teavitasid.
Kui palju võib olla vanemaid, kellele tuleb trahv määrata, ei osanud Virkoja ennustada. «Arvan, et on mõni vanem, kes võiks selle saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles