Omavalitsused moodustavad kooli kaitseks ühisrinde

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Merle Must

Et õpilasi kõigile erikoolidele napib, plaanib ministeerium neist osa sulgeda. Ohtu on sattunud ka Päinurme internaatkool, mille toetuseks on omavalitsusjuhid saatmas ministeeriumile ühisavaldust.

Tänavune õppeaasta on Päinurme koolile toonud murelikke uudiseid. Kui septembri alguses oli kool sõlmimas lepingut uue töö- ja tehnoloogiahoone projekteerimiseks, selgus ootamatult, et ministeerium on kavandi hoopis külmutanud.
Levima hakkas jutt, et ministeerium paneb kooli võib-olla juba järgmisel kevadel kinni.


Kahtlust süvendas ka asjaolu, et septembri keskel Järvamaad külastanud haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ütles «Aktuaalse kaamera» uudistes, et Eestile on 25 hariduslike erivajadustega laste kooli liiga palju, seda enam, et osa nende õppuritest saaksid hakkama ka üldhariduskoolis. Päinurme puhul lausa kolmveerand lastest.


Koigi vallavanem ja kooli hoolekogu esimees Kristjan Kõljalg saatis oktoobris kõigile Järvamaa omavalitsustele pöördumise, milles palus avaldada toetust Päinurme internaatkoolile.
Eilse seisuga oli kümme omavalitsust seda teinud, vaid Türi vald oli teatanud, et kirjalikku toetusavaldust ei saada.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles