Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva õhtul ilmsiks tulnud rahvusvaheline uudis, et seoses suure rahapesukahtlusega vahistati Soomes endine paidelane Boriss Iljitšov (pildil), lõi väikelinna kihama. Paljud paidelased mäletavad linnavalitsuse kuldhambulist autojuhti Borkat veel hästi. Keegi tema kunagistest tuttavatest ei usu, et mees oli talle süüks pandavates pettustes juhtoinas, pigem nähakse teda tankistina, kes oli küll uurimise all oleva firmaga seotud, kuid töötas seal lihtsa asjaajaja-autojuhina.

*Eile kogunesid Järvamaa õpetajad pärast viimase koolitunni lõppu tähistavat kellahelinat Väätsa mõisasse, kus tunnustati tänavusi silmapaistvamaid õpetajaid. Järvamaa omavalitsuste liit jagas preemiad kolmes kategoorias, kuhu oli esitatud 22 õpetajat. Suurim konkurss oli klassi- ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemiale, kus kandideerijaid oli 11. Kes tunnustuse osaliseks said ning miks kolleegid nad preemiatele esitasid, saab lugeda juba ajalehest.

*On kolmapäev Paides Väike-Aia tänavas Järva Teataja toimetuses. Klienditeenindaja nõustab inimest, kui avaneb uks ja sisse astub tõmmu kogu. Ta ei soovi tellida lehte, kuulutada või osta raamatuid, tal on teised plaanid. Mees ei tee leti juures asjatavast inimesest väljagi, trügib ette ja kätedega vehkides sahmib midagi seletada. Samal ajal tahab ta teise käega lahkelt pisikesi rahvuslippe jagada. Mehel on kaasas pisikesed kehvas eesti keeles ja vaevuloetavas prindis tehtud kirjakesed, mis annavad teada, et ta on kurt ja kogub lipukesi müües raha oma laste toetuseks. Kuidas politsei jõuliselt raha välja pommiva võõramaalase lõpuks tabas ja mis temast edasi sai, leiab tänase ajalehe veergudelt.

*Paide Hillar Hanssoo põhikooli algklassimajas algasid toitlustaja Baltic Restaurants Eesti talupäevad, kus köök valmistab lastele ehtsat talutoitu. Baltic Restaurants Eesti müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson selgitas, et teemanädalate eesmärk on tuua koolisööklas laste maitsemeeltesse vaheldust. «Talutoidu teema sobib Eesti juubeliaastasse ju hästi ning miks mitte teha lapsi traditsiooniliste eesti toitudega rohkem sinasõbraks,» lausus ta. Talupäevade ajal on laste laual toit, mida sõid kunagi ka nende vanaemad ja vanaisad. Menüüst võib leida hernesupi veiselihaga, mulgipudru, kalkuni-lillkapsahautise, speltajahust vahvlid, hakk-kotletid kartuli-porgansipudruga, koorese kalasupi.

*Türi vallavolikogu liige Lauri Läänemets ja Järva vallavolikogu liige Arto Saar paluvad õiguskansler Ülle Madiselt hinnangut, kas pärast omavalitsuste ühinemist peavad uued volikogud järgima varem kokku lepitud ühinemislepinguid. Mõlema opositsioonipoliitiku meelest on kohalikes omavalitsustes tehtud otsuseid või plaane ühinemislepingutesse kirjapandule mitte vastavalt. Sellest tulenevalt pärivadki nad nüüd targemalt aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles