Lapsed õppisid kuidas saada heaks nõiaks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi raamatukogu külastajad võisid täna ekslikult arvata, et majas tehakse heakorratöid, sest nii palju luudasid pole seal varem nähtud. Kes aga tihkas lugemissaali piiluda nägi, et luudadega olid kohale lennanud hoopis lapsed, kes pidasid nõidade pidu.

Türi raamatukogu juhatja Astrid Karpender, kes kogu seda nõiaväge eest vedas, nentis, et lastehommikud toimuvad neil majas igal kuul, kuid nõia teemat pole seni ette võetud. "Meil oli seekord hea põhjus väikseid nõidu külla kutsuda, sest raamatu "Väike nõid" autor Otfried Preussleril on tähtis sünnipäev ning sel puhul tundus paslik lastele raamatut ette lugeda ning õpetada neile, kuidas saada heaks nõiaks.

Nõidade teemalisele lastehommikule tuli 18 maagiast ja nõiakunstist huvitatud last, kellest suurem osa olid vaeva näinud ka enda väljanägemise vastavusse viimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles