Lasterikkad Järvamaa pered saavad kodutoetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

KredExi kodutoetust said sel aastal 344 kolme- ja enamalapselist vähekindlustatud peret, kokku kasvab nendes peredes 1218 last. Ühtekokku eraldati tänavu toetusteks üle 3,1 mln euro.

 

Toetust saab kuni 8000 eurot, sealjuures korduval taotlemisel kuni 5000 eurot. Sel aastal oli keskmine toetussumma 7358 eurot. Peredele, kelle elamistingimused vajavad olulist parandamist, on hindamiskomisjoni ettepanekul võimalik eraldada ka suuremat toetust. Sel aastal oli selliseid toetusi 9, millest suuremad ulatusid maksimaalse 14 000 euroni. Kõige rohkem toetuse saajaid elab Harjumaal (62), Ida-Virumaal (44) ja Tartumaal (36).

Toetust saavates peredes oli keskmine maksustatav tulu leibkonna liikme kohta 2017. aastal 163 eurot kuus. Esines ka 13 perekonda, kelle maksustatav sissetulek leibkonna liikme kohta oli eelmisel aastal 0 eurot. Kõige lasterikkamas peres kasvab 12 last. Kolmes toetust saanud peres kasvab 7 last, 11 toetust saanud peres kasvab 6 last. Toetuse saajate seas oli veel 17 viielapselist, 98 neljalapselist ja 214 kolmelapselist perekonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles