Lugeja kurdab: teeäärsed helkurpostid on nii mustad, et neist pole mingit kasu!

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli saavad helkurpostid teehoolduse käigus veel lumisemaks
Sageli saavad helkurpostid teehoolduse käigus veel lumisemaks Foto: Arvo Meeks / LEPM

Pahane lehelugeja kurtis Järva Teatajale, et nii suurte kui väiksemate maanteede ääres olevad helkurpostid on sageli nii mustad või lumised, et ei täida uduse või tuisuse ilmaga sugugi oma otstarvet.

"Umbes nädal aega tagasi sõitsin tiheda tuisuga Järvamaal Tallinna-Tartu maanteel. Nähtavus oli väga halb. Tavaliselt on helkurpostidest selliste ilmaoludega suur abi, aga nüüd polnud neid nähagi. Need olid kas täiesti lumiseks tuisanud või lihtsalt nii porised, et helkurribad ei paistnud välja," kurtis lugeja ja lisas, et sama kehv on olukord ka mitmetel väiksematel Järvamaa teedel.

Maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht ütles Järva Teatajale, et maanteede äärsete tähispostide (helkurpostide) hooldamine on teehooldaja töökohustuste hulgas.

"Helkureid puhastatakse vastavalt vajadusele. Sügisel pesti poste ja helkureid mitmeid kordi, ent need määrduvad juba kahe-kolme päevaga uuesti," nentis Piibeleht. "Lumerohkete olude korral on helkurid tavapärasest rohkem lumised või porised ja vajavad enam tähelepanu."

Piibeleht lisas, et katkised või lääpa vajunud tähispostid õgvendatakse või asendatakse kevadel 15. maiks. Talvel asendatakse katkised tähispostid markiiridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles