Kareda lõpetab aasta võlavabalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kareda vallavanem Triin Pobbol tunneb heameelt, et vald saab uuel aastal alustada puhtalt lehelt ilma ühegi võlata.
Kareda vallavanem Triin Pobbol tunneb heameelt, et vald saab uuel aastal alustada puhtalt lehelt ilma ühegi võlata. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolm viimast aastat miinusega lõpetanud Kareda valla võlad aitab tasuda riik, uut aastat alustab vald võlavabalt ja lubab majandada nii, et uusi võlgu ei teki.

Eelmisel neljapäeval otsustas valitsus eraldada Kareda vallale omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise ehk saneerimistoetust 80 282 eurot, see peab aitama likvideerida võlgnevused ja vältida uute teket.


Vallavanem Triin Pobbol ütles, et toetus võimaldab veel selle aasta lõpuks kõikidest võlgadest vabaks saada.
Riigile antud lubadust majandada edaspidi võlgu jäämata peab Pobbol jõukohaseks ülesandeks. «Oleme 2008. aastaga võrreldes suutnud tegevuskulu vähendada 34 protsenti ja sel aastal võlgnevust vähendada 3289 euro jagu, suudame edaspidi kõik arved tähtajal tasuda, muidu me poleks ju saneerimist algatanudki,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles