Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

*Oli reede ennelõuna, kui Tarbja lasteaia-kooli V ja VI klasside ajalootunnis tehti ajalugu: noorematele õpilastele Hitlerist ja teisest ilmasõjast rääkinud ning vanemad lapsed jutuga vanasse Roomasse ja sealsete jumalate juurde viinud õpetaja Urve Salm kuulutati laste silme all Järvamaa aasta emaks.

Järvamaa omavalitsuste liidu esimees, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann teatas lastele, et õpetaja Urve on üles kasvatanud viis last ja 20 aasta jooksul töötanud nii lasteaias kui ka koolis, ehk tema ongi päris õige emaeeskuju. «Sel põhjusel valisimegi õpetaja Urve Järvamaa aasta emaks,» lausus ta. Milliste emotsioonidega Urve Salm ootamatu külalised vastu võttis, saab lugeda tänasest ajalehest.

*Türi lähedal elav Julia Lipp (32) seisis silmitsi olukorraga, kus koduaed annab nii palju saadusi, et osaga neist pole midagi peale hakata. Lõpuks leidis ta lahenduse, mis algul oli justkui hobi, kuid muutus katsetuste käigus pisikeseks äriks. Praegu on väga populaarne valmistada igasuguseid tervise­snäkke, millest turu- ja poeletid on lausa lookas.

Tervislike valikute vastu huvi tundvale Lipule jäigi ühel hetkel internetis silma, et tervislikke puuviljakrõpse saab üsna lihtsalt valmistada ka kodus. Erinevalt poekraamist rõhub tema aga toodangu naturaalsusele. Lipu meelest astuvad inimesed poes tihtipeale pakenditesse süvenemata sellega ämbrisse. «Inimene võib-olla mõtleb kuivatatud banaane ostes, et ostab midagi tervislikku, aga tihti on seal näiteks suhkrut ja õli sisse pandud,» sõnas ta. Kust Lipu snäkke osta saab, leiab juba leheveergudelt.

*Märtsi lõpul teatas veidi alla kolme aasta Paide muusika- ja teatrimajas kohvikut pidanud OÜ Catering Service Paide linnavalitsusele, et tahab tegevuse lõpetada. Nüüd on leitud uus kohvikupidaja, kes on Paides tuntud toitlustaja. Paide linnavalitsuse korraldatud toitlustushankele laekus üks pakkumus, mis vastas ka etteantud tingimustele. Pakkumuse esitas toitlustusettevõtja Priit Põder, kes peab Paide bussijaama hoones Jaama kohvikut. Mis Põdral kohvikuga plaanis, sellest ta Järva Teatajale lahkelt rääkiski.

*Hiljuti uue tööga algust teinud Eve Valdmaale on igas päevas väike võit. Kui lasermasinaga juba kristallkividele graveerimisega hakkama saab, on vineeri ja puitu kujundada kukepea. Ettevõtlik naine pani Mäo tööstuskülas püsti oma väikse äri, kus valmistab laseri abil ägedaid tooteid. Mida täpselt, loe lehest.

*Tartu vanglas vanemvalvurina töötav ja jooksumaailmas üha kõrgemale trügiv Olavi Allase tegi sel kevadtalvel seda, mis on harjumuspärane pigem elukutselistele spordimeestele – läks viieks nädalaks Keeniasse.

Sõbralikud inimesed, soe kliima, odav toit ja eluase, jooksuks eriilmelised rajad – põhjusi, miks hooaja eel jooksulaager kavva võtta oli Türilt pärit ja treener Leonhard Soomi käe all kergejõustikuga tegelema hakanud Allasel omajagu. Jah, reisil oli küll sportlik eesmärk, kuid see ei tähendanud, et Aafrika-käik poleks olnud puhkus, argirutiinist väljatulek.

Keenia kui riik peaks meie jooksusõpradele igati tuttav olema kasvõi seetõttu, et just sealt on pärit Paide-Türi rahvajooksu mitmekordne võitja Ibrahim Mukunga. Mees, kes mõni aeg tagasi tekitas kohalikes jooksjates nördimust, sest napsas pea igal mõõduvõtul nende eest esikohaauhinnad ära. Tundub, et sellelt maalt vaid võitjad tulevadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles