Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Esmaspäevast teenindab Järvamaa keskraamatukogus laenutajaid inimtööjõu kõrval ka arvuti, mis tunneb kliendid ära ID-kaardi või lugejakaardi järgi. Uus süsteem loob võimaluse, et inimene saab soovitud teose kätte täiesti iseseisvalt.

* Paide korterihinnad on masuaja madalseisust 2010. aastal tänavu novembriga võrreldes kallinenud ligi kolm ja pool korda, mis on maakonnalinnadest suurim hinnahüpe, selgub Pindi Kinnisvara koostatud hinna­indeksist. Kinnisvaraettevõte arvutuste järgi maksis Paides novembri hindades korteri ruutmeeter keskmiselt 499 eurot ehk 15,8 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Kusjuures müüjad soovisid oma vara eest 38 protsenti kõrgemat hinda, kui lõpuks notari juures käed löödi.

* Paide ujulas aastaid vesiaeroobikat harrastanud naised pole sügisest saati saanud vees võimelda, sest keegi pole enam nõus neile treenerit palkama. Ometi rõhutati enne uue ujula avamist, et linlased ei pea oma ujumisharjumusi muutma, sest kõik läheb vanaviisi edasi.

* Facebooki grupis, mis koondab Türi linna käekäigust huvitatuid, algatati möödunud nädalal teema viimasel ajal järjest tihedamini linnatänavatele jõudvatest rebastest. Türi vallavalitsuse avalike suhete juhi Merle Rüütli selgitusel on linna sattunud loomade probleemi keerukas lahendada. Seaduse järgi on linnas loomi lasta keelatud.

* Kuigi ilmataat polnud laupäeval Paides aset leidnud Jõulukrooni korraldajatega kõige soodsamat lepingut teinud ning lasi taevast alla sadada kõike muud kui laia jõululund, ei lasknud keegi end sellest eriti segada. Tantsud said tantsitud, laulud lauldud ja kuused ehitud. Jõulukrooni kestel olnud kuuseehtimise konkurss on juba tava, milleks osa võtvad ettevõtted ja kollektiivid, aga ka eraisikud hoolikalt valmistuvad. Kes ei tahaks, et just tema ehitud puu teiste hulgast silma paistaks. Konkursil kaunistati tänavu ära kümme kuuske ja toodi imetleda ka kaks alternatiivkuuske.

* Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring ei mäleta aastat, mil maakonna parimate sportlaste valimine oleks kulgenud suures üksmeeles. Nüüd on aeg muutusteks küps. Kellele ei ole sobinud väljavalitud, kellele kategooriad või valimistingimused – ühesõnaga nii palju kui on inimesi, on olnud ka virisejaid. Just sel põhjusel selguvad Järvamaa tänavused parimad sportlased uue korra järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles