Kergejõustikus said selgeks karikavõitjad

Kuido Saarpuu
Copy
Võidukas Olavi Allase
Võidukas Olavi Allase Foto: Marko Mumm / EKJL

Pühapäeval Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud Eesti talvistel karikavõistlustel näitasid häid tulemusi mitmed meie tipud ja tulevikulootused.

Pika võistluspäeva jooksul sündis uus Eesti siserekord meeste 300 m jooksus ning korrati neidude U18 vanuseklassi kõrgushüppe siserekordit. Võisteldi kahes arvestuses: absoluutarvestuses (U20, U23 ja täiskasvanud) ning noorte arvestuses (U16 ja U18, kasutati U18 vahendeid).

Võistlemas olid ka järvalased. Tasavägine duell peeti maha meeste 3000m jooksus, kus lõpuspurdiga võits Türilt pärit, kuid nüüd Tartus treeniv Olavi Allase (Tartu SS Kalev) Mark Abneri (Treeningpartner) ees.  Ajad vastavalt 8:36,07 ja 8:37.06.

Kultuuri- ja spordiklubi Alem sportlane Markus Anvelt ülestas Eesti karikavõistlustel kõrguse 2.02. See tähendab noormehele uut isiklikku rekordit ja tõi kaasa meeste konkurentsis teise koha.

Markus Anvelt tunnistas, et see tulemus üllatas nii teda kui tema treenerit. „Üllatus oli just sellepärast, et polnud kolm nädalat kõrgushüpet harjutanud. Tegin vaid jõutrenni,“ täpsustas ta. „Võistluse kohta ütleksin, et see oli igati hea kogemus võistelda endast vanemate meestega. Siiski leian, et kõrgushüppes võiks olla rohkem võistlejaid ja konkurentsi.“

Kergejõustikuklubist Järvala oli Mehis Meesaak poiste kolmikhüppes 10.65ga viies. Naiste kaugushüppes sai Koerust pärit, kuid Rakvere kergejõustikuklubi ViKE esindav Lishanna Ilves 5.67ga neljanda koha.

Kergejõustiklastel jagub võistlemist ka sellesse nädalavahetusse, mil Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuvad U14 ja U16 vanuseklasside talvised Eesti meistrivõistlused. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles