Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel nädalal jõudis Paidesse Tartu kiirabi uus operatiiv­auto, mis kannab nime Lea. Masinaga hakkab hädalistele appi sõitma Paide õebrigaad. Tartu kiirabi Paide baasi vanem Milja Loštšenikova ütles, et uue Volkswagen Transporteri üle on kohalikel töötajatel hea meel. «Olles ühe vahetuse ära teinud, võin öelda, et uus auto on mugav ja soe ning selles on kuidagi turvalisem tunne väljakutsele sõita,» lausus ta.

* Märtsis tuleb Järva vallas kaks postivõrgu muudatust: Aravete läheb postkontori asemel üle pakiautomaadile ja postipunktile ning tegevuse lõpetab Imavere postipunkt.

* Muinsuskaitseamet eraldab tänavu kultuurimälestiste korrastuse voorust toetusi 1,4 miljoni euro eest. Raha jagus nii mõnelegi Järvamaa objektile, ent mitu taotlus jäi ka toetusrahastusest ilma. Järvamaa objektidest said taotlusele ametist positiivse vastuse näiteks Kirna mõis, millel peahoone portikuse katusekate vajab hädasti vahetust. Raha selleks on nüüd 7997 eurot ja hiljemalt järgmise aasta jaanuariks peavad tööd tehtud olema.

* Metsaraie ajab eestlasi aina rohkem ärevusse ja sunnib puidutööstureid siunama. Järva Teataja uuris Combimill Reopalu OÜ tegevjuhilt Marek Mooritsalt, milline on ühe puidutöötlus­ettevõtte arusaam Eesti metsast ja kuidas näeb välja töö nüüdisaegses saeveskis.

* Laupäeva lõuna paiku oli Järva-Jaani järve parkla autosid täis, justkui oleks rannahooaeg täies hoos. Inimesed sebisid järve ääres poolpaljalt ringi, nagu poleks neil sooja ega külma sellest, et termomeeter näitas ainult üht plusskraadi. See oli iga-aastane talisupluse ja saunapäev.

* Tänavuse krahv Bergi innovatsioonipreemia pälvis Järvamaal tegutsev teravilja- ja piimakarjakasvataja Väätsa Agro ja selle juht Margus Muld ning firma ainulaadne lägakoristussüsteem.

* Reedel ja laupäeval Paides peetud Järvamaa talimängudel võidutses Türi vald 27 punktiga. Järva vald jäi napilt 25 punktiga teiseks ja Paide linn 15,5 punktiga kolmandaks. Talimängude kavas olid ujumine, male, kabe, lauatennis, mälumäng, korvpall ja juhtide mitmevõistlus. Võidukas Türi vald osales 74 sportlasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles