Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Detsembri keskpaigas kirjutas Järva Teataja, et Järva vald plaanib haridusreformi, mille ühe ettepaneku järgi jääb valla kolmest keskkoolist gümnaasiumiharidust andma ainult üks. Kaks teist muutuvad põhikooliks. Et ümberkorraldus oli kavas ära teha 2023. aasta septembris, tähendanuks see, et juba tänavu sügisel ei oleks kaks senist keskkooli kümnendaid klasse avanud. Järva vallavolikogu peaks otsuse vastu võtma hiljemalt järgmise kuu lõpuks. Käesoleval nädalal olid Aravetel, Järva-Jaanis ja Koerus lastevanemate koosolekud, kus keskendutigi valla haridusvõrgu tulevikule. Järva vallavanem Rait Pihelgas kinnitas pärast kolme kooli koosolekut, et volikogu kahe gümnaasiumi sulgemise otsust märtsis kindlasti vastu ei võta.

* Reedel istus esimest korda koos Paide keskväljaku arhitektuurikonkursi komisjon, et valida välja võidutöö, mille järgi läbib kesklinn uuenduskuuri. Paide linnaarhitekt Elo Kiivet ütles, et arhitektuurivõistlusele laekus 23 tööd. «See on rekord, nii palju töid pole ühegi linna keskväljaku arhitekuurivõistlusele tulnud,» rõõmustas ta.

* Neljapäeval tervitasid Järvamaa kutsehariduskeskuse kalanduse praktikajuhendajad Veiko Vahesalu ja Anton Meženin Tallinna lennujaamas Taanist Varssavis ümberistumisega saabunud saadetist tuhande kalamarjaga, millest kevadeks peaksid kooruma esimesed Särevere kalamajas kasvatatud maimud.

* Suur oli Järvamaal elavate elukaaslaste üllatus, kui nendega võttis sotsiaalmeedias ühendust keegi tundmatu, kes oli valinud nad välja oma päranduse saajaks. Ära anda oli ulmeline summa – 850 000 eurot!

Raha kättesaamiseks nõuti inimestelt aga mitmesuguseid makse. Järvalased hakkasid kohe tegutsema: võtsid kolmelt kiirlaenufirmalt kokku 1900 eurot ja kandsid raha välisriikides asuvatele kontodele. Edasi ei jäänud üle muud, kui oodata.

* Neljapäeva õhtul Türil olnud Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel kuulutati välja need nimed, kes on eelmise aasta jooksul oma ettevõtmiste ja tegudega enim silma paistnud.

* Suur oli Türil asuva Eesti ringhäälingumuuseumi töötajate üllatus, kui tuli pakkumine võtta eksponaadiks möödunud sajandi viiekümnendatel ehitatud magnetoola, magnetofoniga kombineeritud raadioseade. Vanaaegse aparaadi teeb haruldaseks asjaolu, et selle on üks eesti mees ehitanud oma kätega.

* Paide muusika- ja teatrimajas toimetab juba mõnda aega uus kultuurijuht Mariliis Peterson. Järva Teataja uuris Paidest pärit Mariliisilt tema õpingute kohta välismaal ja seda, mis teda kodukanti tagasi tõi.

* Mida teevad väätsalased siis, kui nad parasjagu lumememmesid ei ehita, rahvamaja aknaid ei kaunista, kortermajade vahel festivali ei pea või rannas võrkpalli ei mängi? Kogukonna eestvedamisel mängitakse Väätsal nüüd igal aastaajal petanki.

* Järva Teataja palvel kirjutasid Eesti Vabariigi aastapäeva eel vana hea sõdurikirja järvalastest kaitseväelased seersant Juhan Sampka Afganistanist ning Malis teenivad nooremseersant Stenver Siirand ja kapral Raul Lass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles