Muudatused õppetöös tulevad mai keskel ka kutse- ja kõrgkoolidele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Tallinna teeninduskoolis toimus noorte kokkade ja teenindajate kutsevõistlus NOORUSLIK KEVAD 2012
Pildil: NATALIA SMIRNOVA,  võistkond nr 8 peakokk (Sillamäe Kutsekool)
Tallinna teeninduskoolis toimus noorte kokkade ja teenindajate kutsevõistlus NOORUSLIK KEVAD 2012 Pildil: NATALIA SMIRNOVA, võistkond nr 8 peakokk (Sillamäe Kutsekool) Foto: Laura Oks/Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse ja teaduse asekantsler Indrek Reimand märkis teisipäevadel koroonateemalisel briifil, et kui seni on räägitud alates 15. maist distantsõppe lõpetamise võimalusest üldhariduskoolides, siis muudatus puudutab samamoodi ka kutse- ja kõrgkoole. 

16. märtsist on distantsõpe toimunud lisaks üldhariduskoolidele ka kutseõppeasutustes ja kõrgkoolides. "Oleme valmistanud ette stsenaariumi, mille järgi saab alates 15. maist korraldada ülikoolides õpet, sealhulgas seminare ja praktikume kuni kümneliikmelistes gruppides," rääkis Reimand. 

Kutsehariduse korraldamine on Reimandi sõnul muudetud väga paindlikuks - nii õppurite vastuvõtmine kui ka koolide lõpetamine toimub aastaringselt. "Kutsekoolid lähtuvad pärast 15. maid konkreetsete õpperühmade õppekava läbimise seisust ning õppetöö, praktika ja kutseeksami korraldamise võimalustest. Koolihoonetes võib õppetöö toimuda samuti kuni kümneliikmelistes rühmades," rääkis Reimand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles