Kuidas viirusega elada? (2)

Kaja Kallas
, Reformierakonna esimees
Copy
Uuel nädala saab Reformierakonna esimehest Kaja Kallasest peaminister. Tema valitsuses Järvamaalastest ministreid ei ole
Uuel nädala saab Reformierakonna esimehest Kaja Kallasest peaminister. Tema valitsuses Järvamaalastest ministreid ei ole Foto: Tairo Lutter

Eesti ja kogu maailm maadleb ikka koroonaviirusega. See viirus on vajutanud tugeva pitseri käesolevale aastale ja kindlasti peame sellega silmitsi seisma ka uuel aastal. Hoolimata sellest, et viiruse uurimisse on suunatud meeletud ressursid, ei ole meil vaktsiini valmimise koha pealt kindlust. Samuti ei tea me, kas ja kuidas võib viirus veel moonduda ja mitu lainet sellel on.

Võib-olla ei kao COVID-19 niipea kuhugi ja me lihtsalt peame õppima sellega elama. Käte desin­fitseerimine, maski kandmine, rahvarohkete kohtade vältimine ja eneseisolatsioon on need, millega peame olema valmis elama pikemat aega.

Koroonaviirus on siin, meie hulgas. Meie inimesed haigestuvad endiselt ja vajavad ravi. Viiruse leviku piiramiseks on maailmas kehtestatud mitmesuguseid reegleid ja nõudmisi. Eesti piirangud on muu maailma omadega võrreldes üsna väikesed. Meie praegune elutegevus pole olulisel määral häiritud ja see on kindlasti õige tee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles