Riigikogu ei toetanud rahvahääletust presidendi otsevalimise teemal

Järva Teataja
Copy
Kersti Kaljulaid sai presidendiks pärast seda, kui presidendi valimine riigikogus ja valimiskogus oli läbi kukkunud ning protsess jõudis tagasi riigikokku.
Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
Kersti Kaljulaid sai presidendiks pärast seda, kui presidendi valimine riigikogus ja valimiskogus oli läbi kukkunud ning protsess jõudis tagasi riigikokku. Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu lükkas teisipäevasel kaugosalusega istungil tagasi otsuse eelnõu, mille eesmärk oli küsida rahvahääletusel kodanike seisukohta, kas president peab olema Eestis rahva poolt otse valitav.

Riigikogu otsuse „Rahvahääletuse korraldamine Eesti Vabariigi Presidendi otsevalimise küsimuses“ eelnõu esitas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadik Kalle Grünthal, teatas riigikogu pressiteenistus BNS-ile.

Eelnõu algataja tõi arutelu käigus välja pooltargumendid rahvahääletuse korraldamiseks. Juhtivkomisjoni ettepanek oli eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Selle ettepaneku poolt hääletas 62 ja vastu oli 19 riigikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles