Türi vallas suudeti viimasel hetkel farmipõleng ära hoida

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Päästjaid said täna öösel kell 2 väljakutse Türi vallas asuvasse Retla külla, kus 200 loomaga lüpsilaudast nähti tõusvat suitsu. Kohale sõitsid kahe maakonna päästejõud ning suurem õnnetus suudet ära hoida.

Paide päästekomando operatiivkorrapidaja Indrek Ammer ütles ERRi teleuudisetele, et päästjad alustasid suitsusukeldumisega ja tulekolde otsimisega. Selgus, et tulekahju oli õnneks algstaadiumis. Tegemist oli heintele või allapanule lähedal oleva lambiga, mis soojendas vasikaid ning oli hakanud suitsema ning aurama.


Kuna tegemist oli reaalse ohuga suurele hulgale loomadele, sõitsid sündmuspaigale päästeautod Paidest, Türilt, Põltsamaalt ja Suure-Jaanist, lisaks paakautod Viljandist ja Suure-Jaanist ning Oisu vabatahtlikud. Kohale tuli ka kiirabi, et tagada päästjate ja objektil viibida võivate inimeste ohutus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles