Paide gümnaasium alustab ka uut õppeaastat kutsehariduskeskuses

Copy
1. septembril Posti tänaval koolikell veel ei helise, sest ehitustööd lükkuvad kahe kuu võrra edasi.
1. septembril Posti tänaval koolikell veel ei helise, sest ehitustööd lükkuvad kahe kuu võrra edasi. Foto: Kuido Saarpuu

2020. veebruari koosolekul Paide linnavalitsuse saalis kinnitati, et 2021. aasta septembriks on Posti 12 kinnistul asuv Paide gümnaasium valmis õpilasi vastu võtma. Kahjuks pikalt paika pandud plaan uue õppeaasta alguses siiski teoks ei saa ning õpilased peavad veel mõni kuu ootama, et uude koolimajja pääseda.

Riigi Kinnisvara ASi organisatsiooniarenduse osakonna juht Aet Purk ütles Järva Teatajale, et olenemata tõsistest jõupingutustest selgus juulis, et Posti tänava hoone sisustamine ning üleandmine lükkub plaanitust kuni kahe kuu võrra edasi ning õpilased saavad uues hoones õppetööd alustada pärast sügisest koolivaheaega ehk esimesel novembril. «Tähtaja edasilükkamine on tingitud ehitusturu ülekuumenemisest ning seoses sellega materjalide ja seadmete tarnete hilinemisest. Praegu paigaldatakse koolihoones tehnosüsteeme, tehakse elektri- ja viimistlustöid. Loodame väga, et veel paarikuine asenduspinna kasutamine ei too kooliperele kaasa suuri ebamugavusi ja tagab koolihoone valmimise ettenähtud kvaliteedis,» ütles Purk.

Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ütles, et Posti tänava hoone on väärt ootamist. «Oleme kooli personali ja hoolekoguga läbi arutanud uue õppeaasta seitse nädalat, mis peame veel endistes ruumides veetma. Õppeaasta algab samamoodi nagu möödunud aastad. Kui tekib olukord, kus hoone saab valmis varem, oleme valmis ka varem kolima ja mõtleme välja lahenduse, et seda võimalikult kiiresti ja praktiliselt teha,» ütles Sootla. Kooli direktori sõnul on uus hoone väga praktiline ja see on tore. Õpilasi ootab hiljemalt sügisvaheaja lõpus uus sisustatud koolimaja, mis tähendab seda, et kolides ei pea kõike kaasa võtma ja see kiirendab ka kolimisprotsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles