Karuke julgustab kiusamisega võitlema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAIde lasteaia Päikesepai rühma mudilased valmistasid karukoosoleku lõpus tunderaamatud ning viisid need oma karukeste juurde hoiule.
PAIde lasteaia Päikesepai rühma mudilased valmistasid karukoosoleku lõpus tunderaamatud ning viisid need oma karukeste juurde hoiule. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kavandiga «Kiusamisest vaba lasteaed» liitunud PAIde lasteaia kaks rühma said sügisel sõbraks mängukarudega, kes julgustavad lapsi märkama, hoolima ja sallima.

On teisipäeva hommik. Päikesepai rühm alustab päeva karukoosolekuga. Mudilased istuvad kaares õpetaja Irma Oloneni ees, kelle kõrval tumbal on ootel mängukarude armee. «Täna räägime sellest, kuidas hoida sõpra. Sellest jutustab sulle rebaseemme ja rebasepoja,» juhatab ta koosoleku sisse. Lapsed istuvad hiirvaikselt.

Olonen kõneleb rebasepojast, kes läks metsa uusi sõpru otsima, kuid karu-, hundi- ega jänesepoeg ei soovinud temaga tegemist teha.
Kui rebaseemme hakkas pärima, ega pojuke midagi halvasti öelnud, selgus, et rebane oli nimetanud karu paksuks, jänesele olevat ette heitnud lühikest saba, mis on võrreldes tema omaga nagu täpp, ja hundile öelnud, et tal on kuri nägu ja sellisega ei julge mängidagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles