Swedbanki mobiiliäppi kasutab iga teine täiskasvanu

Järva Teataja
Copy
Swedbank
Swedbank Foto: Peeter Langovits

Pooled Swedbanki mobiiliäpi kasutajad logivad rakendusse sisse vähemalt korra tööpäeva jooksul, iga üheksas koguni mitu korda päevas.

Värskest uuringust selgub, et 59% Eesti täiskasvanud elanikke kasutab Swedbanki mobiiliäppi, seejuures on Swedbanki Eesti klientide seas 85% aktiivseid äpi kasutajaid.

2021. aasta detsembris logiti mobiiliäppi sisse rohkem kui 11 miljonil korral, aasta varem pisut alla 10 miljonil korral. Pooled kasutajad toimetavad äpis rohkem kui 21 korda kuus ehk praktiliselt igal tööpäeval ja enamgi. 12% ehk iga üheksas klient logib Swedbanki mobiiliäppi sisse isegi 51 ja rohkemgi korda kuus.

Kõige aktiivsemad mobiiliäpi kasutajad on vanusevahemikus 36–49 aastat, ehkki kasutajate seas on esindatud kõik vanusegrupid. Värsked mobiiliäpi kasutamise andmed näitavad, et enim levinud toimingud, mida äpi kaudu tehakse, on rahaülekanded, sealjuures raha küsimine, aga ka investeerimisportfelli ning pensionivara jälgimine ja haldamine.

Uuringust ilmnes, et kasutajad hindavad mobiiliäppi kõrgelt – äpile anti hindeks 8,4 punkti 10-st. „Kõige rohkem toodi mobiiliäpi plussidena esile, et äpil on arusaadav menüü ja seda on lihtne kasutada. Uuringus osalejad väärtustavad võimalust kasutada pangateenuseid kiiresti ja mugavalt. Hea meel on näha, et kasutajate hinnang äpile on võrreldes eelmise veelgi tõusnud,” märkis Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets.

Sama levinud on Swedbanki mobiiliäpi kasutamine ka Lätis ja Leedus, kus rakendusse logib sisse 55% täiskasvanud elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles