Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Tänavu lõpetab Järvamaal gümnaasiumi kuldmedaliga kaks noort: Kai-Malli Kapten Türi ühisgümnaasiumist ja Kristin Raudvee Koeru keskkoolist. Hõbemedaliste on vähemalt kaks, kuid et õppeaasta ja viimaste kokkuvõtvate tööde tegemine käib, püsib hõbemedali lootus veel kolmel noorel.

Türi ühisgümnaasiumi abiturient Kai-Melli Kapten ütles, et on muidugi kuldmedali üle õnnelik. «Kuigi mingil määral on kuldmedal justkui tõenduseks, et olen oma õpilaseks olemise teekonnal jõudnud toimivate õppemeetoditeni, ei ole soov kuldmedalit saada kunagi olnud põhjus, miks õpin ja pingutan. Pigem on see boonuseks,» lausus Kapten.

Ta lisas, et kõige rohkem on teda kannustanud ikkagi uudishimu ja soov ümbritsevat tundma õppida ning saadud teadmiste najal areneda.

*Kuhjade viisi autokumme, eterniiti ja isegi veisekonte ja -päid, osa päris värsked, ootas ees eelmisel nädalal Ambla ümbruse kunagisi nõukogude armee objekte omal algatusel koristama läinud pioneeripataljoni võitlejaid.

Tapal baseeruva pioneeripataljoni ajateenijad korraldasid terve väeosaga reservi arvamise eel Ambla raketibaasis ja Reinevere komandokeskuses koristustalgud.

Sõduritele avanenud vaatepilt lubab arvata, et ümbruskonnast pärit inimesed on pikemat aega kasutanud Nõukogude armee endisi baase omaalgatuslike prügimägedena.

Kontrollimatu prügistamise tõkestuseks paigaldasid kaitseväelased Amblasse tõkkepuu, mille üks võti jääb RMKle ja teine 1. jalaväebrigaadile, nii et huvilised pääsevad territooriumile edaspidi jalgsi, mitte enam autoga.

*Eesti kodukaunistamise ühendus korraldab koos maakondade ja suuremate linnadega üleeestilist konkurssi «Eesti kaunis kodu», et tunnustada üksikisikuid, kogukondi ja organisatsioone nii piirkonnas kui ka üle Eesti. Järvamaalgi on kodusid, mis väärivad esiletõstmist. Käesoleva nädala lõpuni on omavalitsustel võimalus neist teada anda omavalitsuste liidule, kes korraldab piirkondliku konkursi. Selle tulemusel selguvad kauneim kodu, tööstusmaastik ja tervisespordirajatis.

Edasine kulgeb juba tavapärase kava järgi. Hindamiskomisjon vaatab taotlused läbi, kontrollib nende vastavust konkursi tingimustele ning asub siis mööda maakonda ringkäigule, et majad ja aiad üle vaadata.

*Eelmisel pühapäeval hingati Järvamaal jälle triatloni rütmis, kui Paide tehisjärvel ja selle ümbruses peeti triatloni, mis oli Eesti karikasarja teine osavõistlus. Peakorraldaja Kirke Piiskoppel hindas ettevõtmise igati kordaläinuks. «Lõplikud kokkuvõtted on veel küll tegemata, kuid kolme stardi peale oli osalejaid ligi 300,» ütles ta töönädala alguses. «Kui arvestada, et on alles hooaja algus, siis on see ühe võistluse kohta päris korralik hulk.»

Piiskoppel sõnas, et võistluseelsel õhtul korraldas Paidest pärit Ain-Alar Juhanson ka ühe treeninguga põimitud infotunni ning tema teada sai vähemalt üks inimene sealt sedavõrd palju innustust, et oli pühapäeval rajal. «Kokkuvõttes on Paide väga hea koht, kus triatloni korraldada, linn võttis meid hästi vastu, võistlejad jäid terveks ja seni on tagasiside olnud hea. Ka ilm soosis meid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles