Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pärast põhjalikku uuendust eelmise aasta jaanuaris taasavatud Väätsa rahvamaja fassaad hakkas lagunema igast küljest juba aasta tagasi ja olukord on olnud lahenduseta. Nüüd kuulutab Türi vallavalitsusus peagi välja hanke fassaadi kordategija leidmiseks, tööd peaksid algama kevadel. Türi vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Raivo Raamat selgitas, et väljakuulutatav hange hõlmab kive imiteerivate plaatide eemaldamist ning hoone välisseinte puhastamist, krohvimist ja värvimist. «Enam me fassaadikive ei pane, krohvimise ja värvimise lahendus on kindlam ja pikaajalisem,» sõnas Raamat.

* Valminud on Paide Puuvilja tänava Pärnu–Rakvere maantee äärsete kinnistute ning nende lähiala detailplaneering. Kui Paide linnavolikogu planeeringu märtsi istungil vastu võtab ja pärast avalikku väljapanekut kehtestab, on uuele Rimi kaupluse ehitusele roheline tuli antud. Rimi Eesti kinnisvarajuht Tarmo Loog sõnas, et pärast detailplaneeringu kehtestamist saab ettevõte asuda uut hoonet projekteerima ja seejärel ka ehitama. «Kui kõik läheb plaanipäraselt, juhtub see kõik paari aasta jooksul,» lisas ta.

* Mittetulundusühing Paikass on jälle nukras seisus, kus sadakonnale hoolealusele oleks hädasti vaja vabatahtlikke hooldajaid. Head abilised saaksid aidata hoida ruume korras, jagada kiisudele toitu ja teha mõne hellitava pai. Hooleta jäetud kasside eest seisva Paikassi eestvedaja Virge Piisner kurtis, et on Relika Sarapikuga jäänud tööpäeviti kahekesi kassituppa tegutsema. «Ka meie teeme vabatahtliku tööd oma põhitöö kõrvalt ja oleme ajaga üsna kimpus,» sõnas ta. Piisneri ütlust mööda saaks vabatahtlik abiline aidata neid paaril tunnil hommikuti, näiteks kell 8–10, ja pärastlõunal kella 15st alates. «Piisaks isegi sellest, kui saaks abis käi päeval kasvõi korragi,» märkis ta.

* Järvamaa keskraamatukogus avanes eelmisel nädalal MTÜ Eesti Arheoloogide Liit eestvedamisel valminud plakatinäitus «Arheoloogilised välitööd Eestis 2022». Traditsiooniline rändnäitus liigub aasta lõpuni mööda Eesti teadus- ja kultuuriasutusi ning tutvustab laiale avalikkusele kõige värskemaid Eestis tehtud arheoloogilisi avastusi ja uurimiste tulemusi. Näitust sisse juhatavale plakatile on märgitud paigad Eestis, kus eelmisel aastal arheoloogilisi uuringuid tehti. Pilt kaardil on üsna kirju – täpikestega on märgitud mitu uuritud paika Harjumaal, Saaremaal, Tartumaal, Virumaal ja mujalgi, ent Järvamaa on nende kõrval üsna valge laik.

* Kultuuriministeerium toetab tänavu era- ja munitsipaalteatreid ligi 3,72 miljoni euroga. Oma osa saab sellest ka Paide teater, mille senine tegevus pälvis toetusraha jaganud ekspertidelt kõrge hinnangu. Riik on teatri tuleviku suhtes soosiv ja lootusrikas.

* SK Vargamäe noored sõitsid kuu alguses Kääriku treeninglaagrist otse Leetu Telšiaisse, et võistelda riigi iseseisvuspäevale pühendatud tõstevõistlustel. Osales 130 tõstjat, mis on ühe päeva kohta väga suur hulk. SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et võistlused algasid hommikul kell üheksa ja lõppesid õhtul kolmveerand üksteist. «Võitsime poodiumikohti oodatust rohkem: kuus osavõtjat ja neist viis poodiumil,» lausus ta. «Kõik noored püstitasid isiklikke rekordeid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles