Ujujad käisid lõunanaabrite juures rekordeid püstitamas

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi ujuja Sheril Tankler tuli Läti meistrivõistlustelt tagasi kahe kuld- ühe hõbe- ja kahe pronksmedaliga.
Türi ujuja Sheril Tankler tuli Läti meistrivõistlustelt tagasi kahe kuld- ühe hõbe- ja kahe pronksmedaliga. Foto: Erakogu

Eelmisel reedel ja laupäeval olid Riias Läti juunioride pika raja lahtised meistrivõistlused ujumises. Eesti esindusse kuulusid ka Türi spordiklubi ujujad Sheril Tankler ja Oskar Männa, kes pidasid tugevale rahvusvahelisele konkurentsile vastu ning püstitasid mitmu isiklikku tippmarki.

Juunioride vanuseklassi kuuluvad juhendi järgi 2006.–2010. aastal sündinud noored. Võistlused peeti Riia Kipsala 50meetrises ujulas, kus basseinist käis läbi üle 745 sportlase. Eestist oli võstlemas 11 spordiklubi 131 ujujaga. Neist nimekaim oli Euroopa meister Eneli Jefimova. Lisaks Baltikumi noortele pakkusid konkurentsi Azerbaidžaani­ noortekoondise ja ühe Soome klubi ujujad.

Üksikult võitis Sheril Tankler kaks pronksmedalit. Esmalt suutis ta 86 võistleja konkurentsis ujuda medali vääriliselt 50 meetrit liblikat ajaga 29,23. Suurepärase etteaste tegi Tankler 200 meetri kompleksujumises, kus ta hoidis kogu distantsi liidrikohta. Finišiheitlus kujunes viimaks sedavõrd tuliseks, et pikemate kätega konkurendid jõudsid puudutada seina temast mõne sajandiku enne ning ta pidi leppima kolmanda kohaga, saades kirja aja 2.28,05. Võitja aeg oli vaid 27 sajan­dikku parem. Võistlejaid oli sel alal mõõtu võtmas 60.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles