Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Möödunud nädalal avalikuks tehtud riigikogulaste kuluhüvitiste nimekirjast selgub, et kolm rahvaesindajat suutsid oma võimaliku kuluhüvitise sendipealt ära raisata. Ainult kümme riigikogulast ei kulutanud sentigi maksumaksja raha. Kui võrrelda Järva- ja Viljandimaalt riigikokku pääsenuid, siis neist olid kõige suuremad kulutajad kolm rahvasaadikut, kes hiljuti lahkusid erakondadest, mille ridades nad parlamenti pääsesid.

* Paide linnavolikokku jõuab täna eelnõu, millega linnavalitsus palub volikogult taas luba müüa maha linnale kuuluvad kaks kinnistut Vee tänaval. Kuna ühel neist asub seal üle 50 aasta tegutsenud Paide Vee tänava apteek, mille edasine tegevus võib kinnistu müügi korral küsimärgi alla sattuda, pole eelnõust seni kaugemale jõutud.

* Kui enamik inimesi kolmapäeva hommikul üles tõusis, oli kevad juba alanud. Saabus see ju väga vara või koguni öösel, kuidas kellelegi. Pikalt oodatud aeg jõudis tänavu kohale lumepilvede ja külmaga, kuid seda lõbusamalt ja meeleolukamalt kevadpealinn Türi tujukat saabujat tervitas.

* Eesti Konservatiivne Rahvaerakond korraldas teisipäeva hommikul üleeestilise protestiaktsiooni «Peatame auto! Peatame maksu!», et survestada valitsust automaksust loobuma. Paides võttis aktsioonist osa ligi 30 autot ja üks traktor. Traktoriga oli meelt avaldama tulnud endine minister Mart Järvik. Järvik sõnas naerdes, et kui praegu tahab valitsus maksu kaela suruda autoomanikele, siis ega pikka pidu ole ka traktoriomanikel.

* Tänavu teeb transpordiamet teetöid 1060 kilomeetril, mida on üle 300 kilomeetri vähem kui eelmisel aastal. Sealhulgas jätkuvad tööd kõigil varem alustatud ehitusobjektidel. Teehoiule on tänavu eraldatud 153 miljonit eurot. Järvamaa teetöödest häirib liiklust kõige rohkem Pärnu–Rakvere maanteel Viisu ja Roosna-Alliku vahelisel lõigul tehtav taastusremont.

* Sel nädalavahetusel pidid Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses olema talvehooaja tähtüritused: reedel suusatamise Eesti meistrivõistlused teatesprindis ja laupäeval Jaak Mae karikavõistlused. Nüüd annab keskus teada, et mõlemad ettevõtmised jäävad lumepuudusel ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles