Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Ajakeskus Wittenstein on pannud oksjonile oma Lembitu pargi muuseumimaja, milles tegutses aastakümneid Järvamaa muuseum. Ebatavaline asukoht – ühtpidi täiesti kesklinnas, teistpidi looduse keskel – võiks praeguse omaniku meelest olla eeldus, et hoone leiab kolme kuu jooksul uue peremehe.

* Paide linna rahvamajade viimine ühtse juhtimise alla on olnud linnavalitsuses arutusel juba mitu aastat, kuid siiani mõttest kaugemale jõutud ei ole. Eelmine linnavõim võttis selleks pidevalt hoogu, ent hoovõtuks see jäigi, sest liitmisest ei vaimustunud ei Paide muusika- ja teatrimaja ega rahvamajadki. Praegusel linnavalitsusel paistab olevat asjaga kiire ning ettepanek liita rahvamajad muusika- ja teatrimaja külge esitatakse linnavolikogule kinnitada juba tänasel istungil.

* Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas määras toetuse 14 omavalitsusele 18 maapiirkonnas tegutseva kuni kuueklassilise algkooli pidamiseks. Teiste seas sai toetusest osa Türi vald, et edendada haridust Käru ja Retla-Kabala koolis. Türi valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Triin Pärna selgitas, et see on riigilt esimene rahatugi kohalikele omavalitsustele, et toetada väikekoole ja nende tegevuse jätkumist maapiirkondades.

* MTÜ M.E.I.E ja Järva-Madise koguduse koostöös on endises kultuurimajas veidi üle poole aasta olnud avatud Ahula riideait. Järva-Madise kogudusel oli mure mitme aasta jooksul kogunenud humanitaarabi jagamisega. Kolm naist aitasid selle mure murda. Järva-Madise kiriku riideaida puhastamise üks eestvedajatest, Reet Kaljula, ütles, et neid jahmatas asjade seis, mis kohapeal selgus: ruumid olid väga väikesed ja esemete hulk tohutu. Peale selle oli ajahammas muutnud vana aida varisemisohtlikuks. Koostöös otsisid nad uut ja paremat lahendust, et jõuda ka asukoha mõttes paremini abivajajateni. «Tänu Järva vallavalitsuse mõistvale suhtumisele kolisime eelmise aasta juulis kogu kaubaga Ahulasse,» sõnas­ Kaljula.

* Eelmisel laupäeval kohtus Paide linnameeskond kuuen­das mänguvoorus Tallinnas Sportland Arenal Nõmme Kalju FCga, kellelt tuli vastu võtta valus kaotus 1:2. Tulemus oli seda valusam, et peagi tuleb paidelastel minna Nõmme Kaljuga vastamisi ka Tipneri karikavõistluste poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles