Järva-Jaani meierei teeb võimsa arenguhüppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal sai aktsiaseltsi E-Piim Tootmine Järva-Jaani meiereis püsti uus energiasäästlik vaakumauruti, mis toodab toorpiimast kondenspiima.
Eelmisel nädalal sai aktsiaseltsi E-Piim Tootmine Järva-Jaani meiereis püsti uus energiasäästlik vaakumauruti, mis toodab toorpiimast kondenspiima. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Tänavune kahe miljoni euro suurune rahapaigutus Järva-Jaani meierei piimapulbri tootmise uude tehnoloogiasse lõpetab viimased 12 aastat kestnud investeeringuaja E-Piimas.

Eelmisel nädalal sai aktsiaseltsi E-Piim Tootmine Järva-Jaani meiereis püsti uus vaakumauruti, sügiseks pannakse kohapeal kokku ka 19 meetri kõrgune ja 150ruutmeetrise põrandapinnaga pihustuskuivati, mis on täis tippseadmeid.
Tehnoloogia väljavahetamine aitab Muraka ütlust mööda täita kaht olulist eesmärki. Esiteks kahekordistub Järva-Jaani meierei tootmisvõimsus: kui seni tootis meierei umbes 500 kilo, siis uute seadmetega tonni piimapulbrit tunnis.
Teiseks muutub tootmine oluliselt energiasäästvamaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles