Omateenitud raha oskavad Järvamaa noored hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisette Lehtmets (18) töötab Koeru Konsumis saaliteenindajana ning tema tööülesanne on kaup saalis õigetele kohtadele paigutada. Vajadusel kleebib ta kaupadele ka hindu ja teenindab lihaletis.
Lisette Lehtmets (18) töötab Koeru Konsumis saaliteenindajana ning tema tööülesanne on kaup saalis õigetele kohtadele paigutada. Vajadusel kleebib ta kaupadele ka hindu ja teenindab lihaletis. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Lisaks suvevaheajal puhkamisele tahavad paljud noored leida ka tööd, et saada töökogemust ja teenida raha. Vajadusel minnakse ka Järvamaalt kaugemale tööle.

Suvist tööd leida on üsna raske, ja kui üldse, siis sedagi sageli n-ö mustalt, nagu noortega vesteldes selgus. Sel moel teenivad näiteks paljud noormehed ehitusettevõtetes raha. Seetõttu ei soostunud mitmed ka leheveergudel oma töökogemust jagama. Lepinguga töötavaid noori tundus aga pea võimatu leida olevat. Lõpuks saime jutule nelja  18aastase Järvamaa noorega – Anett Strelnikovi, Reelika Mäe, Mart Ojala ja Lisette Lehtmetsaga.

Aneti eelnev töökogemus oli saadud vaid Türi malevast. Leides aga Facebooki portaalist kuulutuse, et firma Exit Sport otsib suveks klienditeenindajat Pärnu randa, otsustas ta saata oma CV ja motivatsioonikirja ning osutuski valituks.

Malev:

Esimene koht, kus noored tööd saavad, on enamasti malev. Selles osaledes saab proovida erinevaid ameteid, seal kujuneb ka tööharjumus, malevale eelneval koolitusel saadakse teadmisi tööseadusandlusest, CV koostamisest ja karjääri planeerimisest üldiselt.
Möödunud aasta suvel töötas Eesti malevates enam kui kuus tuhat noort vanuses 13–26 eluaastat.
 
rajaleidja.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles