Hakkajale noorele avanevad uksed ise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Ott korraldab Järvamaal noortepäeva juba viiendat korda just seetõttu, et üritus on talle südamelähedane.
Kati Ott korraldab Järvamaal noortepäeva juba viiendat korda just seetõttu, et üritus on talle südamelähedane. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuni gümnaasiumi lõpuni veedavad noored aega keskuses, aga edasi pole neile riigi raha vähesuse tõttu midagi pakkuda, selgub vestlusest Kesk-Eesti noorsootöö keskuse spetsialisti Kati Otiga.

Kuivõrd on Järvamaal probleeme sellega, et noored lähevad kodukohast ära ja tagasi tulema ei kipu?


Ikka on. Eriti nüüd, kui ühtegi kõrgkooli Järvamaal enam pole, ei Mainorit ega Türi kolledžit.


Miks noored ei taha pärast kõrgkooli tagasi tulla?


Eks see ole see töökoht, mida on raske leida. Teiseks, kõrgkoolide praktikaid mujal tehes jäävad noored tihtipeale sinna edasi tööle, sest seal on juba loodud kontakte.
Minu sõpruskonnas on olnud nii, et tagasi on tuldud siis, kui on saadud pärandus, sest ega seda müüa ole lihtne, mõistlikum on tagasi tulla ja üritada tööd leida.

Noortepäev:

Laupäeval on Paides maakonnas 15. ja rahvusvaliselt 10. noortepäev.
Üle mitme aasta taaselustub rongkäik. Päeva mahub palju üritusi, mängivad noortebändid, tegutsevad töötoad, saab lustida seiklusrajal, sõita rodeohärjaga, kaasa elada ministeeriumi ja noorte jalgpallimatšile ning tuletõrjeolümpiale.
«Kõik on oodatud! Ei pea olema noor, võid olla lihtsalt noortemeelne, veeta lihtsalt ühes mõnusa  päeva ja vaata, mida noored teevad,» kutsus korraldaja Kati Ott.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles