Kurikaelad koguvad numbrimärke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Numbrimärgid. Kogu. Pilt on illustratiivne.
Numbrimärgid. Kogu. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi politsei statistika seda ei kinnita, on viimasel ajal üha rohkematelt hoovi pargitud sõiduautodelt varastatud üks numbrimärkidest. Et end ebameeldivustest säästa, tuleks juhtunust kindlasti politseid teavitada.

Naistepäeval Türi kultuurimajas olnud ettevõtlike naiste ürituselt paari kilomeetri kaugusele koju sõitnud Merle avastas koduhoovis, et autol puudub esimene numbrimärk.

Selles, et enne kultuurimajja sõitmist oli autoga veel kõik korras, oli ta täiesti kindel. «Parkisin auto muusikakooli kõrvale parklasse, esiotsa ja hange vahele jäi umbes pool meetrit, eks seal oli hea kükitada,» lausus ta. Auto numbrimärk oli tema ütlust mööda ilusti klambritest lahti võetud.

Samasugune ebameeldiv üllatus tabas mõni nädal tagasi ka Türil Mehaanika tänavas elavat Ivot (nimi muudetud – toim).
Hommikul tööle sõitma hakates avastas Ivo, et auto numbrimärk on puudu nii tema kui ka selle taha pargitud naabrimehe autol. «Alused olid ära lõhutud ja mõlemal esimene numbrimärk puudu,» täpsustas ta.
Telefoni teel andis Ivo sellest kohe politseijaoskonda teada, aga kui paluti kohale tulla avaldust kirjutama, Ivo loobus. Selle asemel sõitis ta Paidesse liiklusregistri büroosse. Et duplikaatmärgi oleks kätte saanud alles kahe nädala jooksul, aga sõita oli kohe tarvis, lasi Ivo autole teha uue registritunnistuse ja uued -märgid ning maksis selle eest 1200 krooni.

Ida regionaalse maanteeameti järelevalveosakonna juhataja Jaanus Tammets kinnitas, et märtsis on Järvamaal registrimärkide duplikaate tõesti tellitud kaks korda rohkem kui tavaliselt. «Kui eelneva viie kuu jooksul on tellitud duplikaatmärkide arv jäänud 10 ja 16 vahele, siis märtsi esimese kahe nädalaga on tellitud juba 17 märki,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles