Järva malev saab uued jaomeedikud

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseliit

Nädalavahetusel saab Kaitseliidu Järva malev juurde 16, naiskodukaitse Järva ringkond ühe ja Sakala ringkond kaks uut laskur-sanitaride kvalifikatsiooniga meedikut. Lõppeb viis nädalavahetust kestnud II laskur-sanitaride erialakursus Järva malevas.


Selle eesmärgiks oli õpetada kursuslastele erialaseid teadmisi ja oskusi tasemel, mis võimaldab neil täita laskur-sanitari ülesandeid nii iseseisvalt kui ka allüksuse koosseisus.

Kursuse lõpetanut on võimalik rakendada jao või muu samavõrdse tasemega allüksuse laskur-sanitari ülesannetes ja ka abikoolitajana meditsiinialases väljaõppes.

Viie nädala jooksul omandasid kursusel osalevad kaitseliitlased teadmisi ja oskusi inimorganismi ehitusest, mis võimaldab laskur-sanitaril teadlikult ja mõtestatult täita oma teenistusülesandeid; esmaabivõtteid; kaitseväe meditsiiniteenistuse käsutuses olevate laskur-sanitari taseme instrumentide ja medikamentide teadlikku ja oskuslikku kasutamist; sõjaväemeditsiini- ja välihügieenialaseid oskusi ning teadmisi tasemel, mis võimaldab täita laskur-sanitari ametiülesandeid iseseisvalt ja välitingimustes.
Kursuse käigus tutvustati kursuslastele ka Kirde kaitseringkonna meditsiiniteenistus ja selle töö korraldust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles