"Tõde ja õigus" filmitakse osaliselt üles Järvamaal

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karesseni juhatuse liige Tõnu Taal lubab talust talusse käia, et inimesi kahe küla teemapäevale kutsuda.
Karesseni juhatuse liige Tõnu Taal lubab talust talusse käia, et inimesi kahe küla teemapäevale kutsuda. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul konkursi tulemusena filmilinale jõudev Tammsaare tippteos filmitakse osaliselt üles Järvamaal.

Filmi tegevprodutsent Johanna Trass ütles, et Järvamaast kujuneb teine põhiline võttekoht, sest siin filmitakse üles stseenid soosillal ja vallamaja juures. "Soosilla leidsime Mõnuvere kandist ja vallamajana võetakse kasutusele Esna vana vallamaja," täpsustas ta.

Samuti on võttepaigana kaalumisel üks sooga piirnev männimets Kakerdaja raba ääres, kuid see pole Trassi sõnul veel otsustatud, sest ka teises põhilises võttepaigas - Võrumaal on sobiv paik kaalumisel. "Vargamäge otsisime üle Eesti ja kuna leidsime selle Võrumaalt, hakkasime ka teisi paiku sealtkandist otsima - ka kõrtse ja vallamaju," rääkis Trass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles