Pildid: Mäos põles kulu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kella 21.10 paiku teatati kulupõlengust Mäos, vana maantee ääres. Leekides oli kaks, umbes kümnekonna ruutmeetri suurust ala, teineteisest umbes saja meetri kaugusel.

Kuigi leegid levisid kiiresti, ei olnud lähedal metsa ega elumaju, mis oleks võinud ohus olla. Paide päästjad kustutasid põlengud mõne minutiga.

Kulu põletamine on keelatud. Sellistest tulekahjudest on alguse saanud raskete tagajärgedega põlenguid, milles on kaotatud suurel hulgal vara ning on kahjuks olnud ka vigastatuid ka hukkunuid.

Alanud on kuiv periood, kui suureneb oht kulupõlengutele. Esimesed kutsed on päästjatele juba ka tulnud, teiste hulgas on pidanud välja sõitma Järvamaa päästjad.

Viimasel ööpäeval tuli päästjatel üle Eesti 22 korral välja sõita metsa- ja maastikutulekahjudele, neist suuremad olid Tartus, Harju-, Lääne- ja Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles