Üks Paide kool sai hakkama omamoodi rekordiga

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Vabaiik 100/Facebook

Paide gümnaasiumi direktor Vello Talviste oli meeldivalt üllatunud, kui Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum teatas talle, et nende kool on tänavusel noorte tantsu- ja laulupeol esindatud kõige suurema arvu rühmadega.

Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trug tunnistas, et kui direktor meile omakorda seda uudist teatas, olime uhked. "Tõepoolest! Meie koolist sõidab järgmise nädala algul Tallinnasse noorte tantsu- ja laulupeole 16 kollektiivi," sõnas ta. Neist üheksa on rahvatantsurühmad, kaks võimlemisrühmad ja viis koorid.

Trugi teada pole kool olnud ühelgi varasemal peol esindatud nii suure arvu rühmadega. "Minu mäletamist mööda oli meid palju ka eelmisel noorte suurpeol, kus me jagasime rühmade arvukuse numbriga ühe teise kooliga esimest-teist kohta," meenutas ta. Seekord võtsid nad aga kindla esikoha.

Trugi selgitust mööda on Paide gümnaasiumi lauljatele ja tantsijatele lisaks peole pääsemisele oluline ka võimalikult hea sooritus ülevaatustel. "Tahame kuuluda oma liigirühmades ikka parimate hulka ning teenida dirigentidelt ja tantsujuhtidelt kõrgeid hinnanguid," selgitas ta.

Tantsijatel sõltub ülevaatuse esitusest sageli tantsukoht staadionil. Ilus ja veatu tants lubab loota esinemiskohta esimestes ridades ja suuremat publiku ja televisiooni tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles