Kaitseliitlased vettisid läbi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maleva mehed(vasakult) kapten Lauri Lipp, nooremveebel Vallo Tamme, vanemseersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Raimo Merilo. Pilt on illustratiivne.
Järva maleva mehed(vasakult) kapten Lauri Lipp, nooremveebel Vallo Tamme, vanemseersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Raimo Merilo. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Kuigi Kaitseliidu Järva maleva Paide üksikkompanii pealiku seersant Urmas Kõonurme kogemus on 16 luure-patrullvõistlust «Eel-Erna» ja 12 «Erna retke», tuli nädalavahetusel Harjumaa maastikul-metsades kogetu tallegi üllatusena.

Kõonurm selgitas, et just väga vesised olud olid need, mille tõttu tuli ühel nende võistkonnakaaslasel katkestada. «Poisil läks niivõrd õnnetult, et üsna pea pärast starti tegi ta jala põlveni läbimärjaks, isegi seda kuivatada polnud aega, ning lõpuks oli jalg sedavõrd hõõrdunud, et tal tuli katkestada,» täpsustas ta.

Kontrollpunktides antud ülesandeid – erinevatest relvadest laskmisest vaatluspunktist kaugtule tellimise ja autoga tagurpidi vigursõiduni – pidas Kõonurm mitmekesiseks.

Võistlustele andis end üles 11 võistkonda, starti jõudis neist kümme ja lõpetas kaheksa. Järvalased olid Kaitseliidu esindustest neljandad ja üldarvestuses viiendad.

Arvestuslikult 84kilomeetrise võistluse, mis meie meestel algas reedel kell 6.50 ja lõppes pühapäeva varahommikul kell 5.50 finišijooksuga, võitis KVÜÕA sõjakooli võistkond. 

Tänavu jäi «Erna retk» ära, kuid Kõonurm oli päris kindel, et tuleval aastal see, küll muudetud kujul, siiski aset leiab. «Tavaliselt on olnud nii, et «Eel-Erna» kolm paremat Kaitseliidu võistkonda on saanud Ernale priipääsme, meie peaksime olema siis kohe ootejärjekorras esimesed,» arutles ta.

Võistkond koosseisus: Kõonurm, nooremveebel Vallo Tamme (kuues «Eel-Erna»), kapral Mait Altküla ja malevlane Jürgen Põldma (esmakatsetajad) pääsesid «Eel-Ernale» Järva maleva patrullvõistluselt «Sügis 2012», kus nad olid parim järvakate esindus. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles